Zoom är ett digitalt mötesverktyg som gör det möjligt att ha olika typer av möten online. Alla deltagare kan se och höra varandra, och man kan dela dokument, ljud och bild med varandra om man vill.

Distriktet har ett Zoom-konto som kostnadsfritt kan användas av lokalklubbar, utskott och förtroendevalda i distriktet.

OBS! Kontot är endast tillgängligt efter bokning av tid. Ni har tillgång till mötesrummet 15 minuter innan bokad tid, så att ni kan koppla upp er i god tid och se att det fungerar. Vänligen använd inte länken på andra tider.

Instruktioner

Det är enkelt att använda Zoom. Följ bara instruktionerna nedan:

  1. Skicka en bokningsförfrågan till sekreterare@sbkdaladistriktet.se. Ange klubbnamn (eller namn på utskott, funktion eller liknande), datum och start- och sluttid för mötet.
  2. Informera alla deltagare i mötet om att de antingen behöver ladda ned Zoom eller använda någon av webbläsarna Google Chrome, Microsoft Edge (Chromium) eller Mozilla Firefox.
    • För att ladda ned Zoom, gå in på https://zoom.us/download Klicka på den blå Download-knappen under ”Zoom Client for Meetings”. Följ instruktionerna för installation.
    • För att använda Zoom direkt i webbläsaren, klicka på länken du får i inbjudan och följ instruktionerna. OBS! Fungerar endast i ovanstående webbläsare.
  3. Du kommer att få ett mail med inbjudan till mötet. Vidarebefordra det mailet till alla som ska delta i mötet.
  4. När det är dags för möte klickar alla på länken i mailet och följer instruktionerna som kommer upp.