Räddningshundsverksamheten

Information om räddningshundsverksamheten nationellt. Om du har frågor om tjänstehund i Dalarna, hör av dig till Jörgen Thorsell på tjanstehund@sbkdaladistriktet.se 

 

Inställd verksamhet

Fr o m 24/11-31/12 ställs all tjänstehundsverksamhet in.

https://www.brukshundklubben.se/funktionar/klubb-organisation/forbund/nyheter/2020/11/installd-tjanstehundsverksamhet/

Hundtjänstskolan 2021

Planerade kurser finns nu att läsa om och söka till på SBK:s hemsida. De flesta kurser har ett sista ansökningsdatum den 5 februari 2021. https://www.brukshundklubben.se/tjanstehund/patrullhund/hundtjanstskolan/

Prova på tjänstehund

Du som är nyfiken på tjänstehund har nu ett perfekt tillfälle att prova på. Sommaren 2021 genomförs två kurser för dig som vill prova innan du söker en patrullhundskurs eller räddningshundkurs.

Grundkurs tjänstehund

Denna prova-på-kurs riktar sig till dig med en lämplig hund som är under dressyr (genomfört kurser eller startat i tävlingar) i spår, lydnad eller sök. Kursen som omfattar fyra dagar är avsedd för:

blivande räddningshundförare (hund max 3,5 år)

blivande patrullhundförare (hund max 4 år)

hundägare mot patrullhund Hemvärnet (hund max 4 år)

hundägare mot framtida Flygvapnet, så kallade reservhundar (hund max 4 år)

Kursen är en grundplattform för unga och gamla förare (18 år och uppåt) med lämpliga hundar oavsett om hundägaren är krigsplaceringsbar eller inte. Såväl patrull- som räddningshundmoment ingår. Kursen kommer genomföras i terräng varför man måste ha förmågan att vistas obehindrat i skog och mark.

Kursplats:

Ännu ej klart.

Kurser 2021:

Grundkurs tjänstehund          GK TJH

vecka 28 (11-14/7)

Grundkurs tjänstehund

GK TJH

vecka 28 (15-18/7)

Anmälan

Anmälan görs direkt i formuläret (se länk ovan) sista anmälningsdag är fredagen den 5 februari 2021. Antagningsbesked skickas ut senast den 8 mars 2021.